Missie

Onze missie luidt: Gezinnen en jongeren kunnen zelf verder en gaan met vertrouwen de toekomst in. Iedereen is een sterkmaker. 

Youké helpt kinderen, jongeren en gezinnen bij ingewikkelde hulpvragen rondom opgroeien en opvoeden. Wij springen bij als meer expertise nodig is, bijvoorbeeld in het wijkteam of op school. Daarbij benutten we de kracht van sterkmakers. Dit zijn natuurlijk de ouders, maar zeker ook de betrokken mensen die een gezin onvoorwaardelijk ondersteunen. Van een oom tot de buurvrouw en van een hulpverlener tot een ervaringsdeskundige.

Wij geloven dat in elk mens een sterkmaker schuilt. Gezinnen voelen dat soms zelf niet zo. Daarom zetten we hun kwaliteiten in de spotlights. Door ze te wijzen op hun talenten en mooie eigenschappen groeit hun zelfvertrouwen. Samen bouwen we uit wat al goed gaat, bij ouder én kind, en werken we aan wat beter kan. Dan kan een gezin sterker en veerkrachtiger verder. Zonder ons, maar wel omringd door een netwerk van andere sterkmakers.

 

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Youké gelooft in jouw kennis en deskundigheid. Daarom krijg je als medewerker van Youké veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat doe je via ons eigen opleidingsportaal van de Youkademy. Hier kun je terecht voor training, scholing, supervisie, begeleide intervisie en andere vormen van beroepsvorming. Speciaal voor en door professionals in de jeugdhulp. Alles wat je leert sluit dus aan bij de praktijk. En alle trainingen zijn geaccrediteerd. Zo hou je gelijk je (her)registratie op orde. Dat is belangrijk, want al onze professionals zijn SKJ- of BIG-geregistreerd. Waar, wanneer en op welke manier je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling werkt bepaal je zelf. We bieden onze leermogelijkheden namelijk fysiek én online aan.

Vitaliteit

Wat je rol of bijdrage binnen Youké ook is, jij bent belangrijk voor ons. Daarom laten we je horen, voelen en ervaren dat jouw vitaliteit ertoe doet. Onder andere met ons Vitaliteitsteam. Dit team organiseert activiteiten die gericht zijn op vitaliteit in de breedste zin van het woord. We hebben zelfs een vitaliteitsweek!  

“Onze medewerkers maken hun eigen keuzes over hun gezondheid zodat zij zo vitaal als mogelijk zijn. Het is onze missie om onze medewerkers hierin te faciliteren, zodat zij weerbaar en veerkrachtig zijn.” – Patricia Regeer, HR Manager  

Ook bieden we het programma YouFit aan. Want bij professionals in de jeugdhulpverlening zit een stapje extra zetten voor gezinnen en kinderen in het DNA. Bij jou waarschijnlijk ook. Die bevlogenheid en passie heeft ook een keerzijde. Want wie zorgt er voor jou? Met YouFit ondersteunen we jou bij het goed in je vel zitten.
 

Integraal werken

Bij Youké weten we dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom werken we zoveel mogelijk integraal. Jeugdhulpverleners, gedragswetenschappers, systeemtherapeuten en GZ-psychologen zijn onderdeel van onze specialistische gebiedsteams. De specialistische gebiedsteams staan ook in verbinding met de dagbehandeling en onze OZA’s (Onderwijs en Zorg). Bij een nieuwe hulpvraag kijkt elk teamlid hoe hij of zij vanuit de eigen expertise kan bijdragen. Het gezin staat daarbij altijd centraal. Wat hebben zij nodig?
Om dat te achterhalen ontwikkelen we sterke methodieken en hulpmiddelen. Zoals het 7-factorenmodel, waarmee
je de hulpvraag ontdekt en analyseert. 

Ook buiten Youké stimuleren we integraal werken. We werken nauw samen met onder andere de jeugd GGZ en organisaties die zorg bieden aan kinderen met een verstandelijke beperking. Want met alle expertises samen kunnen we gezinnen beter helpen. 

Achter deze integrale manier van werken zit onze durf om te experimenteren, voorop te lopen en daadwerkelijk te veranderen. Zo organiseren we jeugdhulp die meteen goed, persoonlijk en dichtbij is. Hoe zou jij dat aanpakken?! 

Innovatief klimaat

Youké is steeds in beweging en bereidt zich voor op de toekomst. Hoe verbeteren we de kwaliteit van onze hulp? Wat kunnen we anders doen? Hoe werken we efficiënter en maken we slim gebruik van waardevolle technologische ontwikkelingen en digitale middelen?  

Als er iemand is die deze vragen kan beantwoorden, dan ben jij het. We horen dus graag jouw ideeën. En we spreken jouw ondernemerschap aan. Zo zorgen we samen voor een toekomstbestending Youké. In deze video zie je hoe dat werkt.

Ervaringsdeskundigheid

Youké hecht veel waarde aan de expertise van mensen die zelf hebben ondervonden hoe het is om hulpverlening te ontvangen. Daarom werken we met ervaringsdeskundigen. Deze sterkmakers maken de stem van kinderen, jongeren en gezinnen hoorbaar binnen de organisatie, sluiten makkelijker bij hen aan en zijn het ‘levende bewijs’ van een leven na jeugdhulpverlening. Ervaringsdeskundigen slaan met hun schat aan kennis en deskundigheid een brug tussen de hulpverlener, betrokken organisaties en kinderen, jongeren en gezinnen. 

Inclusie

Jij bent uniek. En dat is precies waarom je zo waardevol bent. Daarom omarmt Youké verschillen. Iedereen mag zijn wie hij/zij/hen is. We kijken bij diversiteit en inclusiviteit verder dan cultuur en geloofsovertuiging. We hebben professionals in dienst met verschil in afkomst, geslacht, genderbeleving, religieuze overtuiging, seksuele geaardheid en leeftijd. Bij ons gaat het om wie je bent en wat je voor onze kinderen, jongeren en gezinnen kunt betekenen. Direct als zorgprofessional of indirect op een van onze serviceafdelingen. 

Om onze hulpverlening te verrijken werken we samen met organisaties die andere culturen, tradities en gebruiken nog beter kennen en begrijpen.